Over ons

Wij zijn Harrie en Colinda. Harrie heeft, toen hij jong was, veel in de moestuin gedaan en bijvoorbeeld ook heideplantjes gekweekt. Zijn beroep heeft hij er niet van gemaakt maar de interesse is altijd gebleven. Colinda doet niets liever dan genieten van de natuur door het maken van wandelingen maar ook door in de natuur bezig te zijn.

Wij vinden het fijn om vrij in de natuur te wonen. Wij genieten van de natuur maar nog meer genieten wij ervan om te zien wat er allemaal ontwikkelt. Tevens willen wij zo duurzaam en gezond mogelijk leven. Daarom hebben we de woning tot een energie neutrale en gasloze woning omgebouwd. Onze elektrische auto rijdt op de zon! We eten zoveel mogelijk uit de moestuin. Ondanks dat we geen opleiding hebben op natuurgebied, zijn we daar wel steeds verder in ontwikkeld en ons in gaan verdiepen. 

Zo kregen we steeds meer interesse in de mogelijkheden die de natuur de mens biedt. Reden om een opleiding tot herborist te volgen. Hierin ontdekten we dat de natuur de mens veel te bieden heeft om weerbaarder te worden tegen allerlei aandoeningen en ook dat de natuur een geneeskrachtige werking kan hebben. We hebben dan ook het gevoel dat er door de mens veel meer uit de natuur gegeten kan worden.

De holistische benadering van de natuurgeneeswijze spreekt ons erg aan. Nog belangrijker vinden we het om preventief te zijn door aansterking en ondersteuning van je lichaam. Bijvoorbeeld het regelmatig drinken van thee van salie en tijm vermindert de kans op griep. Ook geloven wij erin dat gezond eten (verse groenten, veel fruit en af en toe een lekker stukje goed vlees of vis) zeker bijdraagt aan een gezond en lang leven.

Weer op De Blik

- Luchtvochtigheid: 79%

- Wind: 4.63m/s

20°c
Zo
20°c
Ma
20°c
Di
20°c
Wo
15°c
Do
18°c
Kun je de schapenzuring eigenlijk wel eten?
En is dat dan ook lekker?